KAS MES ESAME

Mes esame Mackevičių šeimos odontologijos klinika. Mūsų tinklalapio adresas yra: https://www.mackeviciai.lt Privatumo politikoje Jums, mūsų portalo mackeviciai.lt (toliau - Portalas) lankytojams, pateikiame informaciją apie tai kaip naudojimi portalo slapuukai ir inforamcija, kurią Jūs pateikiate apsilankę Portale, susisiekę su mumis el. paštu ar telefonu.

KOKIUS ASMENINIUS DUOMENIS RENKAME IR KODĖL TAI DAROME
  • Užsakymų vykdymo tikslaiskliento vardas, pavardė, el. pašto adresas, adresas, telefono numeris, siunčiamos užklausos informacija. Šie duomenys yra tvarkomi, siekiant priimti ir įgyvendinti Jūsų užklausą dėl gydymo, suteikti informacijos apie mūsų teikiamas odontologinio gydymo paslaugas

  • Portalo veikimo ir tobulinimo tikslais (slapukų naudojimas) – Portalo lankytojų IP adresai, lankymosi duomenys. Šie duomenys yra tvarkomi duomenų subjekto sutikimo pagrindu. Daugiau informacijos apie slapukų naudojimą rasite šios Privatumo politikos skyriuje „Kokie slapukai naudojami šiame Portale?“

  • Bet kokie kiti Jūsų asmens duomenys, kuriuos Jūs galite pateikti mums bet kuriuo metu, su mumis bendraudami – parašydami elektroniniu paštu, rašydami ar skambindami telefonu ar atvykę į buveinės vietą. Šie duomenys tvarkomi duomenų subjekto sutikimu ir saugomi 2 metus.

Jūsų asmens duomenis galime gauti:

  • iš Jūsų, kai kreipiatės savo ar kito asmens vardu, siunčiate užklausimą, el laišką.

  • iš asmens, kuris akreipiasi Jūsų vardu;

  • iš interneto serverių (slapukai).

  • elektroninių laiškų

Asmens, kuris kreipiasi į mus kito asmens vardu, Organizacija, teikianti projektus ir pasiūlymus, ar bet koks kitas asmuo bet kokiu būdu teikiantis mums kito asmens duomenis, yra atsakingi už tokių duomenų teisingumą ir teisėtumą bei teisės aktų nustatyta tvarka privalo informuoti asmenis, kurių asmens duomenis teikia, apie jų asmens duomenų perdavimą mums, įskaitant duomenų perdavimo tikslu

Kaip bus tvarkomi Jūsų duomenys?

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi laikantis Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo bei kitų teisės aktų nustatytų reikalavimų. Jūsų asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Įstaiga, tiek nustatydama asmens duomenų tvarkymo priemones, tiek paties duomenų tvarkymo metu, įgyvendina tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Atitinkamos priemonės nustatomos atsižvelgiant į pavojus, kurie kyla dėl asmens duomenų tvarkymo.

Kada tvarkome nepilnamečių asmens duomenis?

Portale teikiamos paslaugos skirtos tik vyresniems nei 18 metų asmenims, kurie turi teisę savarankiškai disponuoti savo pajamomis bei turtu. Jei turėsime pagrįstų abejonių, kad tvarkome duomenis asmenų, kurie yra jaunesnio amžiaus nei čia nurodyta, mes pašalinsime šių asmenų duomenis iš duomenų bazių.
Kaip tvarkomi Jūsų duomenys

Slapukai (cookies)

Slapukas yra informacija, kurią interneto serveris siunčia į interneto naršyklę, ir kuri yra saugoma naršyklėje. Ši informacija yra siunčiama į interneto serverį kiekvieną kartą, kai naršyklė prašo atidaryti puslapį iš serverio. Tai leidžia interneto serveriui nustatyti ir stebėti interneto naršyklę.

Mūsų tinklapyje naudojami slapukai:

PAVADINIMAS

DUOMENŲ TVARKYMO TIKSLAS

Sukūrimo laikas

Galiojimas

Prioritetas

NAUDOJAMI DUOMENYS

__cfduid

Šis slapukas naudojamas individualaus Portalo lankytojo identifikacijai

Prisijungus prie Portalo

1 metai

Būtinas

Šifruotas unikalus ID numeris

__utma

Šis slapukas renka informaciją apie apsilankymų Portale kiekį

Prisijungus prie Portalo. Sutikus naudoti slapukus.

2 metai

Analitinis

Informacija, nurodanti, kiek kartų lankytojas prisijungė prie Portalo, kada buvo pirmasis prisijungimas ir kada buvo paskutinis prisijungimas

__utmb

Šis slapukas registruoja laiko žymą su tiksliu laiku, kai Portalo lankytojas jame apsilanko

Prisijungus prie Portalo. Sutikus naudoti slapukus.

Sesijos metu

Analitinis

Laiko momentas, kada lankytojas prisijungė prie Portalo

__utmc

Užregistruoja laiko žymeklį, nurodantį tikslų Portalo atidarymo laiką

Prisijungus prie Portalo. Sutikus naudoti slapukus.

Sesijos metu

Analitinis

Laiko momentas, kada lankytojas atsijungė nuo Portalo

__utmt

Šis slapukas naudojamas norint pagreitinti užklausas į serverį

Prisijungus prie Portalo. Sutikus naudoti slapukus.

Sesijos metu

Analitinis

Skaičius, nurodantis, kokiu greičiu turėtų bendrauti Portalas su Google Analytics

__utmz

Šis slapukas renka duomenis apie tai, kur Portalo lankytojas atėjo, kokia paieškos sistema buvo naudojama, kokia nuoroda buvo spustelėta ir koks buvo naudojamas paieškos terminas

Prisijungus prie Portalo. Sutikus naudoti slapukus.

6 mėnesiai

Analitinis

Informacija, nurodanti iš kur lankytojas atėjo į Portalą, kokią naršyklę naudoja, kokios nuorodos buvo paspaustos, kokie raktažodžiai naudojami bei vieta, iš kurios prisijungta prie Portalo

fr

Naudojamas Facebook, kad pateiktų reklaminių produktų seriją, pavyzdžiui, trečiosios šalies reklamuotojų pasiūlymus realiuoju laiku

Prisijungus prie Portalo.

3 mėnesiai

Funkcinis

Šifruotas unikalus Facebook vartotojo ID ir naršyklės ID

tr

Naudojamas Facebook, kad sulyginti stebėjimo pikselio įvykius su Facebook vartotojais, kai Facebook fr slapukas nepasiekiamas naršyklėje.

Prisijungus prie Portalo.

Sesijos metu

Funkcinis

Šifruotas unikalus Facebook vartotojo ID ir naršyklės ID

culture

Naudojamas aukok.lt sistemos, nustatyti kokią Portalo kalbą yra pasirinkęs vartotojas.

Prisijungus prie Portalo

Neturi galiojimo pabaigos termino

Būtinas

Pasirinktos kalbos Portale identifikatorius

cookies

Nustato, ar Portalo lankytojas sutiko gauti slapukus.

Sutikus gauti slapukus.

Neturi galiojimo pabaigos termino

Būtinas

Sutikimo laiko momentas

_frid

Nustato, kurio Portalo vartotojo nuoroda pasinaudojo lankytojas patekdamas į Portalą

Prisijungus prie Portalo naudojant unikalią kito vartotojo nuorodą

Neturi galiojimo pabaigos termino

Būtinas

Portalo vartotojo ID, pirminės nuorodos kelias, pirminės nuorodos projekto pavadinimas, Portalo vartotojo vardas ir pavardė

Kaip naudojami Jūsų asmens duomenys, kuriuos mums pateikiate per socialinės žiniasklaidos priemones?

Visą informaciją, kurią mums pateikiate socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas.

Šiuo metu turime šias paskyras socialiniuose tinkluose:

  • Facebook“ - @mackeviciai kurio privatumo politika yra pateikiama adresu https://www.facebook.com/privacy/explanation;

Rekomenduojame perskaityti socialinių tinklų privatumo politikas ir tiesiogiai susisiekti su paslaugų teikėju, jei Jums kyla bet kokių klausimų dėl to, kaip jie naudoja Jūsų asmens duomenis.

Jei Jūs turite paskyrą ir prisijungiate mūsų tinklalapyje, mes sukuriame laikiną slapuką, kuriame įrašoma, ar Jūsų naršyklė priima slapukus. Šis slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos ir yra ištrinamas kai uždarote savo naršyklę.

Kai Jūs prisijungiate, mes taip pat sukuriame kelis slapukus, kuriuose saugoma Jūsų prisijungimo informacija ir Jūsų ekrano rodymo pasirinkimai. Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas, o ekrano nustatymų - vienerius metus. Jei Jūs pažymite pasirinkimą "Prisiminti mane", Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami.

Jei redaguojate ar paskelbiate įrašą, Jūsų naršyklėje išsaugomas papildomas slapukas. Šis slapukas nesaugo asmeninių duomenų, tačiau išsaugo įrašo, kurį ką tik redagavote ar paskelbėti, ID. Šis slapukas baigia galioti po 1 dienos.

IŠ KITŲ TINKLALAPIŲ ĮKELTAS TURINYS

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių.

KAS GALI KREIPTIS DĖL JŪSŲ DUOMENŲ

Mes galime atskleisti Jūsų asmens duomenis asmens duomenų tvarkytojams, kurie teikia mums paslaugas (atlieka darbus), t.y. informacinių technologijų paslaugų teikėjai, mokėjimo paslaugų teikėjai, buhalterinių paslaugų teikėjai, auditoriai, teisininkai, konsultantai, ir tvarko Jūsų duomenis Įstaigos, kaip duomenų valdytojo, vardu.

Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir tik ta apimtimi, ir tiek kiek tai yra būtina. Pasitelkdami duomenų tvarkytojus, imamės visų reikiamų priemonių, siekdami užtikrinti, kad ir mūsų duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines asmens duomenų saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.

Jūsų duomenys gali būti perduodami valstybės įstaigoms ir institucijoms, kitiems asmenims, vykdantiems įstatymų jiems pavestas funkcijas.

JŪSŲ TEISĖS

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, arba kada nors rašėte čia komentarą, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams.

Jūs turite teisę:

  • pateikti rašytinį prašymą mums suteikti Jums informaciją, ar su Jumis susiję duomenys yra tvarkomi, o jei tokie duomenys yra tvarkomi, turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis ir šia informacija: duomenų tvarkymo tikslai; atitinkamų asmens duomenų kategorijos; duomenų gavėjai arba duomenų gavėjų kategorijos, kuriems buvo arba bus atskleisti Jūsų asmens duomenys; kai įmanoma, numatomas asmens duomenų saugojimo laikotarpis arba, jei neįmanoma, kriterijai, taikomi tam laikotarpiui nustatyti;
    reikalauti ištaisyti netikslius ar papildyti neišsamius su Jumis susijusius asmens duomenis;
    reikalauti, kad mes ištrintumėme Jūsų asmens duomenis. Nepaisant to, ši teisė nėra absoliuti ir ją galima pagrįsti, kai yra bent viena iš šių priežasčių: asmens duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriais jie buvo renkami arba kitaip tvarkomi; Jūs nusprendėte atšaukti savo sutikimą tvarkyti Jūsų asmens duomenis, kai Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi išimtinai sutikimo pagrindu ir nėra jokio kito pagrindo tvarkyti Jūsų asmens duomenis; Jūsų asmens duomenys buvo tvarkomi neteisėtai; Jūsų duomenys turi būti ištrinti, kai mums yra nustatoma prievolė tą padaryti;
    reikalauti, kad būtų apribotas Jūsų asmens duomenų tvarkymas, kai taikomas vienas iš šių atvejų: Jūs užginčijate duomenų tikslumą tokiam laikotarpiui, per kurį mes galime patikrinti Jūsų asmens duomenų tikslumą; Jūsų asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas ir Jūs nesutinkate, kad Jūsų duomenys būtų ištrinti, ir vietoj to prašote apriboti jų naudojimą; mums nebereikia Jūsų duomenų duomenų tvarkymo tikslais, tačiau jų reikia Jums, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus. Kai Jūsų asmens duomenų tvarkymas yra apribotas, tokius Jūsų duomenis mes galime tvarkyti, išskyrus saugojimą, tik gavus Jūsų sutikimą arba siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus ir (arba) apsaugoti Jūsų ar kito asmens teises, arba dėl viešojo intereso priežasčių;
    atšaukti sutikimą tvarkyti Jūsų asmens duomenis, kai asmens duomenys yra tvarkomi išimtinai Jūsų sutikimo pagrindu;
    prašyti, kad Jūsų tvarkomus asmens duomenis persiųstumėme kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai yra įmanoma;
    pateikti mums arba Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai skundą, jei manote, kad Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės yra ir (ar) gali būti pažeistos.

KREIPKITĖS DĖL SAVO TEISIŲ

Siekdami įgyvendinti savo teises, prašymus, skundus ar reikalavimus pateikite mums raštu info@mackeviciai.lt

Į gautus prašymus, skundus ar reikalavimus Jums atsakysiu raštu teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais ir stengsiuosi pateikti Jums informaciją kiek įmanoma greičiau, bet ne vėliau kaip per 30 dienų nuo Jūsų prašymo gavimo. Šis laikotarpis prireikus gali būti pratęstas dar dviem mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Įstaiga per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo informuos Jus apie tokį pratęsimą, kartu pateikdama vėlavimo priežastis.

Jeigu, gavus prašymą, skundą ar reikalavimą, mums kils įtarimų dėl besikreipiančiojo asmens tapatybės, turiu teisę paprašyti besikreipiančiojo asmens tapatybės dokumento ir (ar) teisės aktų nustatyta tvarka ir (ar) elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį, patvirtinti savo asmens tapatybę.

Jei nesugebėsiu suteikti Jums reikiamos informacijos ir (ar) turėsite pretenzijų dėl to, kaip yra tvarkomi Jūsų asmens duomenys, Jūs turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, pateikdami skundą.

Kaip su manimi susisiekti?

Jei turite bet kokių klausimų, susijusių su šios Privatumo politikos sąlygomis, maloniai prašome su mumis susisiekti mano svetainėje esančiais nurodytais kontaktais.

POLITIKOS GALIOJIMAS IR PASIKEITIMAI

Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šią Privatumo politiką. Tokia atnaujinta ar pakeista Privatumo politika įsigalios nuo jos paskelbimo Portale dienos. Jums reikėtų kartais patikrinti ją ir įsitikinti, kad Jus tenkina aktuali Privatumo politikos versija.

Atnaujinę Privatumo politiką, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus, paskelbdami juos Portale. Galite pasižiūrėti į datą „Atnaujinimo data“, kuri nurodoma apačioje, norėdami sužinoti, kada Privatumo politika atnaujinta paskutinį kartą.

Atnaujinta: 2019 12 06